Uniunea Judeteana a Societatilor  Cooperative Mestesugaresti - UJ-SCOM TIMIS
 

Uniunea Judeteana a Societatilor Cooperative Mestesugaresti
UJ-SCOM TIMIS

 
 
Cautare Documente Cadru   Legislatie   Informatii Generale   Stiri  
 
  • Inregistrare in NewsLetter
  • In scopul unei informari rapide va puteti abona la sistemul nostru de newslettere. Noutatile aparute, evenimentele organizate vor fi comunicate, periodic, tuturor membrilor asociati la adresa de e-mail comunicata la inregistrarea in sistemul de newslettere.
 

 

Va aflati in: Prima Pagina - Stiri - Evolutiile actuale privind accesul IMM-urilor la finantare in Uniunea Europeana

Evolutiile actuale privind accesul IMM-urilor la finantare in Uniunea Europeana

 

Potrivit Raportului intocmit de Banca Centrala Europeana si publicat in luna aprilie, de Comisia Europeana, in ultimele sase luni au intervenit o serie de schimbari in ceea ce priveste nevoia si accesul la finantare, care raman nefavorabile pentru IMM-uri


Astfel, accesul la finantare ramane una din principalele preocupari pentru IMM-urile europene, dificultatile de finantare fiind in general mari, chiar daca se configureaza unele diferentieri intre statele europene evaluate. 


Accesul dificil la finantarea externa, specific intreprinderilor mici si mijlocii, afecteaza celelate  domenii ale activitatii lor, cum ar fi de exemplu: castigarea si mentinerea clientilor, cheltuielile de productie si costul muncii.


Se constata o crestere a necesarului net de credite bancare in perioada analizata, octombrie 2013 - martie 2014. Procentul firmelor care au raportat cresterea nevoii de imprumuturi de la banci a fost mai mare cu 4%,  fata de cel al firmelor care au raportat scaderea necesarului de creditare.

In acelasi timp, raspunsurile IMM-urilor arata deteriorarea in continuare a disponibilitatii bancilor comerciale pentru acordarea de credite, desi aceasta este putin ameliorata fata de perioada anterioara.


Astfel, rezultatele survey-ului efectuat de Banca Centrala Europeana indica o usoara reducere a respingerii de catre institutiile financiare a cererilor de imprumuturi depuse de IMM-uri, respectiv 11% fata de 12%, cat era in intervalul precedent.


In proportie de 14%, intreprinderile mici si mijlocii din zona euro considera ca accesul la finantare reprezinta principala dificultate cu care se confrunta in activitatile lor de business.

Rezultatele survey-ului mai scot in evidenta si o mare diferentiere a conditiilor de finantare in cazul IMM-urilor fata de cel al companiilor mari, intreprinderile mici si mijlocii ramand in continuare defavorizate fata de marile intreprinderi, in ceea ce priveste capacitatea de a obtine creditele necesare pentru derularea activitatii si asigurarea competitivitatii lor pe piata.


Sursa: Comisia Europeana


www.esimplu.ro


 

 

Acasa | Despre Noi | Legislatie | Documente Cadru | Membri Asociati | Inregistrare in NewsLetter | Termeni si Conditii | Contact
Copyright: Uniunea Judeteana a Societatilor Cooperative Mestesugaresti - UJ-SCOM TIMIS
Web Design - HostDomain.ro