Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.
Aprilie 19, 2024, 10:17:05 pm
Pagina principală Ajutor Autentificare Creează un cont
Noutăți: SMF - Just Installed!

Fiind completă procedura de înregistrare vei putea să te autentifici în acest forum pentru prima oară. Apoi, poți alege să stai autentificat definitiv sau poți să te deconectezi la sfârșitul fiecărei vizite.

  1. Cum te autentifici
    1. Ecranul de autentificare
    2. Autentificarea rapidă
  2. Ieșire
  3. Reamintire Parola

Cum te autentifici

Deci, fie nou înregistrat, fie deconectat de la ultima vizită, în mod normal ai de ales între ecranul de autentificare și autentificarea rapidă în fiecare caz.

Ecranul de autentificare

Deoarece acest ecran (accesat din opțiunea Autentificare a meniului principal) nu este singura posibilitate de a te autentifica însă este primul lucru pe care îl vei vedea în toate forumurile care nu permit vizitatori, mai întâi îl vom descrie pe acesta:

Autentificare
Nume de utilizator:
Parola:
Durata sesiunii de autentificare:
Stai autentificat permanent:
Ai uitat parola?


În timp ce câmpurile Nume de utilizator și Parola ar trebui să fie explicite, câmpurile Durata sesiunii de autentificare reprezintă pur și simplu numărul de minute pentru care cookies se păstrează autentificat, înainte de a expira și a te obliga la o nouă autentificare. Deci în niciun caz nu introdu aici o durată foarte mare dacă ești la un calculator public. Însă poți bifa Stai autentificat permanent dacă nimeni nu are acces la calculatorul tău.

Autentificarea rapidă

Din ce în ce mai multe forumuri au o căsuță care îți permite să te autentifici din orice ecran afișat, însă poziția acestuia pe ecran diferă de la caz la caz. În tema implicită SMF, de exemplu, se găsește în sectiunea care poate fi restrânsă din partea de sus a paginii. La altele este în partea de jos a paginii. Dacă nu este vizibilă, poate că a fost restrânsă sau poate că nu a fost activată de către administratorii forumului în afara meniul principal (sau poate ești deja autentificat, caz în care meniul principal ar trebui să includă un buton Ieșire în loc de butonul Autentificare)!.


Autentifică-te folosind numele de utilizator, parola și durata sesiunii

În căsuța de autentificare rapidă, introdu numele de utilizator și parola, alege durata sesiunii din meniul drop down și dă click pe butonul Autentificare. Notă: Permanent, la fel ca și Întotdeauna stai autentificat, înseamnă că pur și simplu calculatorul te va ține minte până la următoarea autentificare și nu înseamnă că este nevoie să stai online în tot acest timp!

Ieșire

Când ai terminat de citit forumul, poți alege să te deconectezi. Poate că același calculator este folosit și de altcineva, în care caz, nu este bine să rămâi autentificat. Așa că selectează opțiunea Ieșire în meniul principal și forumul ar trebui să te transforme instant în vizitator, ștergând numele tău din lista celor autentificați și securizând identitatea ta până la următoarea vizită autentificată.

Reamintire Parola

Dacă ai uitat sau pierdut parola, poți să o resetezi folosind utilitarul de recuperare a parolei, urmărind legătura Ai uitat parola? din ecranul de autentificare .

Reamintire parola
Parola uitată sau pierdută nu poate fi recuperată, însă poți alege una nouă folosind legătura trimisă în email. Deasemeni ai opțiunea de a alege o nouă parolă dacă răspunzi corect la întrebarea secretă.
Nume de utilizator/Adresa de email:

Poți introduce fie numele de utilizator, fie adresa de email atâta timp cât alegi opțiunea corectă, apoi apasă butonul Trimite pentru a primi un mesaj email care conține un link prin care poți să resetezi parola. Este deasemeni posibil să eviți emailul dacă ai setat o întrebare și un răspuns secret în profilul personal, (dar fii atent la întrebările foarte simple cu răspunsuri evidente, care bineînțeles nu reprezintă o idee strălucită)!



Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!